Leveranstid

Leveranstiden varierar beroende på vilken vara som beställts. Produkter som skickas på pall tar vanligtvis längre tid än produkter som skickas i paket.

Frakt och avgifter

Frakt tillkommer om du handlar för mindre än 2000kr. Fraktpriset varierar beroende på hur stor produkten är och läggs på innan slutbetalning.
Bord och större artiklar levereras ofta på lastpall. Du som kund ansvarar för att pallen tas om hand om efter att den blivit lossad från transporten.

Fraktskador

Alla eventuella fraktskador skall anmälas senast 4 dagar efter leverans till Svetrends kundtjänst.
Synliga fraktskador skall anmälas till speditören direkt vid överlämnandet.

Betalningsalternativ

Betalning sker genom KLARNA Faktura, Visa/Mastercard

Ej uthämtade/mottagna paket/leverans

Paket som inte hämtas/tas emot efter avisering skickas automatiskt tillbaka till Svetrend.se. Detta medför att du får betala frakten till dig + returfrakt och även en hanteringsavgift på 120kr. (Är försändelsen en större vara som skickats till dig på EU pall kostar det 599kr att skicka i retur plus att det tillkommer även en hanteringsavgift på 159kr.)

Ångerrätt och returfrakt

Om du inte är nöjd med dina varor kan du returnera inom 14 dagar.
Du betalar själv returfrakten samt kostnaden för frakten till dig från Svetrend.se.
Har du handlat för mer än 2000kr och fått frifrakt på ditt köp så är kostnaden för returfrakten 129kr.
Har du handlat för under 2000kr så är returfrakten samma belopp som du betalade för frakten vid ordertillfället.
En större vara som skickats till dig på EU pall kostar 599kr att skicka i retur plus att det tillkommer även en hanteringsavgift på 159kr.

Det enda kravet för retur är att varorna är oanvända och att originalförpackning inte är skadad. Om produkten är använd eller originalförpackning skadad godkänns ej returen. Emballera paketet väl för att undvika fraktskador. Om varan kommer bort eller skadas då du returnerar den är du som kund som blir betalningsansvarig.
Så fort vi granskat returpaketet och det är utan anmärkning sker återbetalning. Eventuella skador på varan leder till avdrag på återbetalningen eller nekas i sin helhet
Returer får inte skickas mot postförskott eller efterkrav – dessa kommer inte att lösas ut.
Ångerrätt Gäller ej på varor med nedsatt pris.

Vill du returnera en vara följ denna länk: Reklamation & Retur

Garanti.

Samtliga varor som köps av privatpersoner har 1 års garanti.
Har du frågor eller funderingar kring dessa kontakta Svetrends infoavdelning.
Garantin gäller fabrikationsfel på varan.
Innan en garantireparation eller ett garantiutbyte kan godkännas behöver Svetrend.se eller någon av våra samarbetspartners undersöka din produkt. I det fall produkten inte är behäftad med ett garantifel, utan ett handhavandefel debiterar vi köparen för samtliga kostnader såsom frakt och felsökningskostnader.

Reklamation

Kontakta support@Svetrend.se och berätta varför du vill reklamera varan.
Eller använd detta kontaktformulär: Reklamation & Retur

En reklamationshandläggare föreslår lämpligast sätt att reparera varan.
Går det inte att reparera varan ersätter vi varan med en ny alternativt i vissa fall betalar tillbaka erlagd köpeskilling. Detta gäller enbart vid garantiärenden.

Lagar och tvister

Köp genom svetrend.se styrs främst av Distansavtalslagen, Konsumentköplagen och köplagen. Köplagen gäller alltid vid företagsköp.
Dessutom åtar sig Svetrend.se frivilligt att följa eventuella beslut från Allmänna reklamationsnämnden i samband med en tvist.
Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket.

Personuppgifter

Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av kommer att hanteras av Svetrend.se i egenskap av personuppgiftsansvarig. De personuppgifter du lämnar till oss, så som adress, namn, personnummer, e-postadress och telefonnummer kan komma att användas för att säkerställa leveranserna till dig, vid kreditprövning, för att lämna erbjudanden och upplysningar om vårt sortiment till dig. De uppgifter du lämnar är endast tillgängliga för Svetrend.se och dess närstående bolag. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Du har alltid rätt att begära att Svetrend.se ska radera eller korrigera de uppgifter som finns om dig. Genom att godkänna Svetrend.se köpvillkor samtycker du till ovanstående.

Du är i kontroll över hur dina uppgifter ska få behandlas

  • Du har rätt att bli informerad om hur vi hanterar dina personuppgifter
  • Du har alltid rätt att få ett utdrag på den information vi har om dig, och det är självklart gratis.
  • Du har också rätt att få korrigerat felaktiga uppgifter om dig samt rätt att bli raderad från våra system så fort din information inte längre är nödvändig för det ändamål vi samlade in det för.
  • Du har även alltid rätt att återkalla ditt samtycke för nyhetsbrev eller andra ändamål du gett ditt samtycke till.
  • Du har rätt att klaga till Datainspektionen om vi hanterar dina uppgifter fel.

Information som vi sparar för att uppfylla våra avtalsrättsliga förpliktelser eller andra lagliga förpliktelser enligt exempelvis konsumentköplagen eller bokföringslagen måste vi spara under en viss tid. Vi kan därav inte radera all din information omedelbart, men vi kan begränsa informationen så att den endast används i det legala syftet.

Läs gärna vår integritetspolicy: Klicka Här

Minderåriga

Om du är minderårig (yngre än 18 år) så måste du ha målsmans godkännande för att få beställa från oss.

Tryckfel

Vi reserverar oss för tryckfel och felprissättningar på sajten och förbehåller oss rätten att avslå ordrar.